National Geographic Photo of the Day

vineri, 22 ianuarie 2010



Proprietarii strazilor cu munti de zapada neridicata, plătitori de impozite grase către Primăria din Voluntari, sunt ignorați total, indiferent de cât ar ninge. La primele ore, Bulevardul Prvighetorilor era aproape impacticabil, la fel și străzile din apropierea noii ambasade a SUA și cele care duc spre Complexul Feeria.Pe DN1, la intrarea în București, șoferii și-au putut aminti în această dimineață de perioada când nu era încă dat în folosință pasajul. Astfel, sute de mașini înaintau cu viteza melcului, în zona fântânii Miorița. Deși Primăria a instituit amenzi pentru proprietari și asociațiile care nu degajază zăpada de pe trotuarele din fața imobilelor, în majoritatea cazurilor, acestea erau blocate de nămeți, trecătorii fiind obligați să se strecoare printre autoturisme în mers sau parcate pe carosabil.

 

Bulevardul Ion Mihalache, între intersecția cu Bd. Mareșal Averescu și Piața 1 Mai a devenit o biată uliță de țară din cauza autoturismelor parcate și pe o parte și pe alta.
Aici nimeni nu îndrăznește să le ridice, întrucât majoritatea aparțin unor ”șmecheri de București” sau persoanelor influente. Cei care au drum pe Bd. Timișoara, Sibiu sau Calea Crângași trebuie să fie cu mare băgare de seamă. Carosabilul era ieri deosebit de alunecos, unii dintre șoferi fiind nevoiți, la semafor, să scoată piciorul pe ușa din față pentru a frâna cu călcâiul. Ca-n filmele de comedie sau în desenele animate cu Fred și Barney.
Aceeași situație poate fi întâlnită și pe Calea Buzești, până în Piața Victoriei, Bulevardul Titulescu, unde carosabilul este redus cu 50% din cauza mașinilor parcate și blocate după trecerea utilajelor. Vă puteți imagina cât de greu ar putea interveni o Ambulanță sau o mașină de Pompieri în asftel de condiții! Dar cui îi pasă, când toată lumea vorbește doar de raza violet? (Preluare dupa Răzvan Mateescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu